VP SECURITIES vinder global pris for at vise vejen til it-succes / VP Securities
Nyheder

VP SECURITIES vinder global pris for at vise vejen til it-succes

03.07.2014

Hvordan skifter man et forretningskritisk it-system uden, at det danske værdipapirmarked for milliarder mister pusten bare én dag? Det ved den danske værdipapircentral VP SECURITIES (VP), der netop har vundet en global hæderspris fra IBM for at have gennemført et strategisk it-projekt uden forsinkelser eller afbrudt drift – og som samtidig giver værdi direkte på bundlinjen. Successen er så stor, at VP nu får henvendelser fra ind- og udland, der vil have opskriften på den gode it-projektledelse.

København, d. 2. juli 2014 – National og international håndtering af finansielle værdipapirer er kompleks. It-nedbrud på den centrale platform i Danmark har store konsekvenser for virksomheder og finansielle institutioner, der anvender VP’s platform til håndtering af værdier for milliarder af kroner hver dag. Det rigtige it-setup er altafgørende for virksomheden, der siden 1980 har været blandt de førende virksomheder i Danmark og i Norden på området. Derfor var det heller ikke en let beslutning for VP’ CIO, Carsten Nørgaard, at starte på et stort og komplekst it-projekt, der skulle konvertere knap 1,8 millioner linjer unik udviklingskode fra et it-miljø, der stammede fra 1980erne, til et nyt moderne it-miljø – vel at mærke uden at den daglige håndtering af værdipapirer stoppede, kunderne oplevede gener på platformen eller forretningsudviklingen blev reduceret i en lang periode. En opgave, som mange CIO’s i andre organisationer har knækket halsen på med forsinkelser, store omkostninger, migrationsudfordringer eller nedbrud til følge. Men dette ramte ikke VP SECURITIES. De lykkedes så godt med migreringen sammen med deres it-partnere IBM og Xact, at de vandt prisen som ”Best Enterprise Modernization
Story” på globalt plan fra IBM i juni 2014.

”Det er klart, at vi tænkte os om en ekstra gang inden, vi gik i gang med at flytte alle forretningskritiske systemer i ét forløb, men på den anden side var det nødvendigt for forretningen, at vi skiftede til et mere moderne it-miljø. Uden et skifte kunne vi simpelthen ikke skabe den moderne platform, som kunne give de bedste løsninger til vores kunder, ” siger Carsten Nørgaard, CIO i VP SECURITIES.

Skar processen ned til 3 år

Nøglen til VP SECURITIES’ it-succes ligger i den strategiske beslutning om at konvertere de 1,8 millioner linjer kode uden ændringer, fra det gamle udviklingssystem til det nye udviklingssystem. Det betød, at man helt præcis kunne sammenligne virkemåden i det nye system med virkemåden i det gamle kørende system. Resultatet var, at VP’s it-projektteam havde 100 pct.sikkerhed for, at systemerne, som udviklingsmedarbejderne var vant til at arbejde i, i det gamle miljø, ville være identiske i det nye miljø – bare med flere og bedre udviklingsmuligheder på den nye platform.

VP’s konverteringsmodel betød en hurtig konvertering af systemerne, en markant reduceret træningsperiode for medarbejderne og at øvrig forretningsudvikling i systemerne kunne foregå samtidig. For Carsten Nørgaard er der ingen tvivl om, at det er valget af metode for konverteringen, der har skabt successen for VP SECURITIES.

”Selve projektet tog knap tre år fra 2010 til 2013. Det er hurtigt for denne type af projekter. Vi har kunne fokusere fuldstændigt på tests, tests og atter tests af applikationerne, hvilket betød, at vi kunne levere et itprojekt til ledelsen der løste en strategisk udfordring, udvikling af bedre systemer mere effektivt og vigtigst af alt uden gener for vores kunder”.

Både før og efter at VP SECURITIES har modtaget itmoderniseringsprisen fra IBM, har Carsten Nørgaard fortalt VP’s historie mange gange – både til danske, europæiske og internationale it-chefer, der alle sammen er interesserede i at høre om VP’s erfaringer og få inspiration til, hvordan man lykkes med at skabe et it-projekt, der giver alle fordelene omkring fremtidssikring af forretningen, bedre bundlinje og flere strategiske muligheder uden alle bagsiderne.

Ny it gav bedre bundlinje og bedre talenttiltrækning

Det gamle it-system blev lukket ned og fjernet bare få dage efter konverteringen blevet gennemført og dette, sammen med at VP undgik driftsproblemer, forsinkelser og skulle bruge mindre tid på at oplære de ansatte i det nye it-miljø, har resulteret i en markant besparelse, ifølge Carsten Nørgaard. I dag kan VP SECURITIES’ udviklere lave end-to-end-løsninger i samme it-miljø, hvilket ikke tidligere var muligt, takket være det nye IBM Rational udviklingsmiljø, der giver VP en platform, der er effektiv og nem at udvikle i. Det har også haft den positive effekt, at VP har oplevet, at det har været hurtigere at få fordel af nye talenter inden for udvikling til virksomheden, fordi de nu tilbyder de mest moderne udviklingsværktøjer – værktøjer, der skal bruges til at sikre, at VP’s platform fortsat vil være én af de allerbedste på markedet.

Det nye miljø er allerede i særdeles aktiv anvendelse i det VP SECURITIES netop nu arbejder på tilslutningen til den nye fælles europæiske TARGET2-Securities platform, det største udviklingsprojekt siden etableringen af VP SECURITIES.

Kontakt

For yderligere information kontakt venligst
Carsten Nørgaard, Chief Information Officer
VP SECURITIES A/S
Direkte +45 4358 8709

Gå til oversigt